1292532617_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

120 g (1,2 dl) kuohukermaa

40g (0,5 dl) siirappia

40g (0,4 dl) sokeria

200g laadukasta tummaa suklaata

60g voita tai margariinia

 

Kuumenna kerma, siirappi ja sokeri kiehuvaksi ja sekoita seos paloitellun suklaan joukkoon. Lisää lopuksi voi tai margariini ja sekoita kuorrute tasaiseksi.

Laita kakku esimerkiksi uuni pellin päälle jossa pellillä leivinpaperi ja sen päälle uunin ritilä jotta ylimääräinen ganache valuu leivinpaperin päälle.

Kaada kuorrute kreemillä kuorrutetun (ja jääkaapissa/pakastimessa kovetetun) kakun päälle (vaihtoehtoisesti marmeladilla kuorrutetun) ja levitä lastalla tai paletilla reunojen yli. tasoita päälinen mahdollisimman nopeasti niin tasaisesti kuin saat. Ganache jähmettyy aika nopeasti kylmän kakun päälle laittaessa jolloin pinnasta ei enää tule kaunista.

Laita kakku kylmään ja siirrä jähmettynyt kakku alustalleen. 


Kuvassa hyvä esimerkki siitä etten saanut kuorrutetta nätisti  :) Tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin!