120 g (1,2 dl) kuohukermaa
40g (0,5 dl) siirappia
40g (0,4 dl) sokeria
200g laadukasta tummaa suklaata
60g voita tai margariinia
Kuumenna kerma, siirappi ja sokeri kiehuvaksi ja sekoita seos paloitellun suklaan joukkoon. Lisää lopuksi voi tai margariini ja sekoita kuorrute tasaiseksi.
Laita kakku esimerkiksi uuni pellin päälle jossa pellillä leivinpaperi ja sen päälle uunin ritilä jotta ylimääräinen ganache valuu leivinpaperin päälle.
Kaada kuorrute kreemillä kuorrutetun (ja jääkaapissa/pakastimessa kovetetun) kakun päälle (vaihtoehtoisesti marmeladilla kuorrutetun) ja levitä lastalla tai paletilla reunojen yli. tasoita päälinen mahdollisimman nopeasti niin tasaisesti kuin saat. Ganache jähmettyy aika nopeasti kylmän kakun päälle laittaessa jolloin pinnasta ei enää tule kaunista.
Laita kakku kylmään ja siirrä jähmettynyt kakku alustalleen.
Kuvassa hyvä esimerkki siitä etten saanut kuorrutetta nätisti :) Tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin!
Kommentit