Pieni tyttäreni täytti tänään vuoden ja sai pienen syntymäpäiväkakun. Tässä kakussa sacher pohja sekä sitruunainen marmeladi.

1292532617_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensin kuorrutin kakun (kuten kuvasta huomaa treeniä vielä kaipaa)

Ja sitten tein pientä koristusta. Koristelukynä on kyllä näppärä apuväline!

1292532688_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjan ohje löytyy täältä

 

Täytteenä oli Suklaa"kreemiä" jossa:

150g (1,5 dl) vettä

300g (3 dl) sokeria

150g (desi?) siirappia

500g voita

130g laadukasta tummaa suklaata

 

keitin vedestä, sokerista ja kreemistä seoksen (5 min kiehautus) johon sulatin suklaan. Laitoin seoksen kylmään vesihauteeseen.

vaahdotin voin ja lisäsin jäähtyneen suklaaseoksen nauhana kokoajan sekoittaen kreemiksi.

 

Lisäksi tein sitruunaisen siirapin lemon curdista ja siirapista sekoittamalla n 0,4 dl siirappia ja puoli purkkia lemon curdia yhteen ja kiehautin. Laitoin kakun jokaiseen väliin kuumaa seosta jolloin kakku imaisi sen. Laitoin ehkä hieman liikaa eli riittää kun sivelee ohuelti.

curdin päälle sitten suklaa"kreemiä" ja lopuksi kun kakku oli valmis sivelin vielä kakun kreemillä ja laitoin pakkaseen siksi aikaa kun tein suklaa ganachen

Tästä kakusta tuli aikas makea kuten arvata saattaa eli pienempikin pala riittää. Tämä yksi versio sacher kakusta joka tehdään samalla tavalla mutta lemon curdin sijaan tulee aprikoosimarmeladia. Toiminee kaikkien marmeladien kanssa jotka kestävät kuumennusta.

 

Kelpasi synttärisankarille kuitenkin..

tässä menee kakkua suuhun 1292585522_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja ensi maistamisen jälkeen: 1292585637_img-d41d8cd98f00b204e9800998e