Pieni tyttäreni täytti tänään vuoden ja sai pienen syntymäpäiväkakun. Tässä kakussa sacher pohja sekä sitruunainen marmeladi.
Ensin kuorrutin kakun (kuten kuvasta huomaa treeniä vielä kaipaa)
Ja sitten tein pientä koristusta. Koristelukynä on kyllä näppärä apuväline!
Pohjan ohje löytyy täältä
Täytteenä oli Suklaa"kreemiä" jossa:
150g (1,5 dl) vettä
300g (3 dl) sokeria
150g (desi?) siirappia
500g voita
130g laadukasta tummaa suklaata
keitin vedestä, sokerista ja kreemistä seoksen (5 min kiehautus) johon sulatin suklaan. Laitoin seoksen kylmään vesihauteeseen.
vaahdotin voin ja lisäsin jäähtyneen suklaaseoksen nauhana kokoajan sekoittaen kreemiksi.
Lisäksi tein sitruunaisen siirapin lemon curdista ja siirapista sekoittamalla n 0,4 dl siirappia ja puoli purkkia lemon curdia yhteen ja kiehautin. Laitoin kakun jokaiseen väliin kuumaa seosta jolloin kakku imaisi sen. Laitoin ehkä hieman liikaa eli riittää kun sivelee ohuelti.
curdin päälle sitten suklaa"kreemiä" ja lopuksi kun kakku oli valmis sivelin vielä kakun kreemillä ja laitoin pakkaseen siksi aikaa kun tein suklaa ganachen
Tästä kakusta tuli aikas makea kuten arvata saattaa eli pienempikin pala riittää. Tämä yksi versio sacher kakusta joka tehdään samalla tavalla mutta lemon curdin sijaan tulee aprikoosimarmeladia. Toiminee kaikkien marmeladien kanssa jotka kestävät kuumennusta.
Kelpasi synttärisankarille kuitenkin..
tässä menee kakkua suuhun
ja ensi maistamisen jälkeen:
Kommentit