Ohje on kirjasta  taikinasta tuotteiksi:

1. n 6 munan valkuaiset (200g)

    200 g sokeria (2 dl)

 

2. 260 g voita tai margariinia

    90g sokeria (vajaa 1 dl)

    2 tl vaniljasokeria

 

3. n. 6 munan keltuaiset (200g)

    260 g tummaa suklaata

    260g vehnäjauhoja ( 4 dl)

 

1.Punnitse raaka-aineet valmiiksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi

2.Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi (kohta 1)

3.Vaahdota voi tai margariini ja sokerit vaahdoksi eri astiassa (kohta 2)

4.Sulata suklaa. lisää suklaan joukkoon keltuaiset nopeasti vatkaten jottei ne ala kypsymään ja lisää suklaaseos voi-sokerivaahtoon.

5.Lisää valkuaisvaahto edelliseen massaan ja sekoita.

6.Siivilöi vehnäjauhot ja sekoita ne lopuksi käsin massan joukkoon.

7. Laita massa ainakin voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 24-26 cm)

   Paista pohjaa 165-190 asteessa (165 kiertoilma ja tehottomammat 190 astetta) 45-60 min  tai kunnes keskelle tökätty hammastikku tulee puhtaana kakusta irti. peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla.