1285926299_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1285926348_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Molemmat tehty perus pullataikina ohjeella  ja

täyte:

400g sokeria

50g kananmunaa

200g voita

400g vaniljakreemijauhetta

 

lapavatkaimella kaikki sekaisin

Jaa pullataikina 400g palloiksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi kuten tehdessäsi korvapuusteja ja sivele tasainen kerros täytettä. Liian paksusti laitettu täyte estää kypsymistä.

kääri rullasta pitko ja käännä ympyrän muotoon. Leikkaa reunoilta saksilla koko kierrokselta "lovia. Kohota lämpimässä peitettynä (ihanne lämpötila 30-40 astetta)

kun painat pitkoa ja taikina kohoaa pikkuhiljaa ylöspäin on se valmis paistettavaksi.

 

vaihtoehtoisesti voit leikata rullatun pitkon kolmeen osaan pituussuunnassa ja kääriä sen rullalle jolloin saat ns kierrepitkon

 

Lopuksi voitele pitko/kranssi munalla ja laita päälle raesokeria.

paista 210 asteessa noin 15 minuuttia.