Molemmat tehty perus pullataikina ohjeella ja
täyte:
400g sokeria
50g kananmunaa
200g voita
400g vaniljakreemijauhetta
lapavatkaimella kaikki sekaisin
Jaa pullataikina 400g palloiksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi kuten tehdessäsi korvapuusteja ja sivele tasainen kerros täytettä. Liian paksusti laitettu täyte estää kypsymistä.
kääri rullasta pitko ja käännä ympyrän muotoon. Leikkaa reunoilta saksilla koko kierrokselta "lovia. Kohota lämpimässä peitettynä (ihanne lämpötila 30-40 astetta)
kun painat pitkoa ja taikina kohoaa pikkuhiljaa ylöspäin on se valmis paistettavaksi.
vaihtoehtoisesti voit leikata rullatun pitkon kolmeen osaan pituussuunnassa ja kääriä sen rullalle jolloin saat ns kierrepitkon
Lopuksi voitele pitko/kranssi munalla ja laita päälle raesokeria.
paista 210 asteessa noin 15 minuuttia.
Kommentit