ohje on kirjasta Taikinasta tuotteiksi

1286014223_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

285g voita tai margariinia

285g sokeria

225g kananmunaa

337g vehnäjauhoja

60g perunajauhoja

7g leivinjauhetta

7g kaakaojauhetta

 

1. Punnitse raaka-aineet

2. vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi

3. lisää kananmunat kokoajan sekoittaen

4. yhdistä jauhot sekä leivinjauhe

5. lisää jauhot massaan nopeasti sekoittaen

6. ota 1/3 massaa erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe, sekoita seos tasaiseksi.

 

7. Voitele vuoka kevyesti

8. annostele puolet vaaleasta massasta vuoan pohjalle. lisää tumma massa ja annostele loppu vaalea massa päälimmäiseksi. Tasoita pinta.

9. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.

10. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun jäähtyä.