ohje on kirjasta Taikinasta tuotteiksi
285g voita tai margariinia
285g sokeria
225g kananmunaa
337g vehnäjauhoja
60g perunajauhoja
7g leivinjauhetta
7g kaakaojauhetta
1. Punnitse raaka-aineet
2. vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi
3. lisää kananmunat kokoajan sekoittaen
4. yhdistä jauhot sekä leivinjauhe
5. lisää jauhot massaan nopeasti sekoittaen
6. ota 1/3 massaa erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe, sekoita seos tasaiseksi.
7. Voitele vuoka kevyesti
8. annostele puolet vaaleasta massasta vuoan pohjalle. lisää tumma massa ja annostele loppu vaalea massa päälimmäiseksi. Tasoita pinta.
9. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.
10. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun jäähtyä.
Kommentit