1284023460_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perus pullataikina:

Ensin tehdään perus pullataikina (tässä puolen litran taikina)

500g vettä/ maitoa (jos käytät maitoa älä lisää maitojauhetta)

1100g vehnäjauhoja

200g sokeria

200g voita

55g hiivaa

50g kananmunaa

10g suolaa

7g kardemummaa

50g maitojauhetta

 

Täyte:

600g voita

400g sokeria

200g vaniljakreemijauhetta

400g maitorahkaa

 

 

Leivo noin 24 asteinen taikina (katso suoraleivonta)

Vaivaa taikinaa 2 minuuttia hitaalla ja 7 minuuttia nopeammalla nopeudella (mikäli käytät yleiskonetta tai käsivatkainta)

Anna taikinan levätä 10 minuuttia jolloin valmistat täytteen.

Vaahdota voi, sokeri ja vaniljakreemijauhe. lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kauli taikinasta levy jolle lisäät tasaisen kerroksen täytettä.

kieritä levy rullalle pituussuunnassa.

Leikkaa muutaman sentin levyisiä paloja, asettele pellille ja nostata pullia kunnes ne ovat kohonneet. Lisää loppu täyte pullien päälle juuri ennen paistoa.

paista 200 asteessa kunnes kullanruskeita

1285071603_img-d41d8cd98f00b204e9800998e